نکات بسیار مهم در سرویس و تعمیر کولر آبی

 مدیرکل استاندارد فارس درخصوص استفاده از کولر های آبی تاکید کرد: نصب و راه اندازی کولر باید توسط سرویس کار مجاز صورت گیرد و دفترچه راهنمای کولر مطالعه شود.

از دیگر توصیه ها ایمنی مدیر کل استاندارد به شهروندان شامل موارد زیر است:
مسیر انشعاب برق و سیم کشی را کنترل کرده تا از صحت آن مطمئن شوید.
– نصب فیوز مناسب سر راه سیم فاز برق لازم و ضروری است.
– در استاندارد جدید کولر مقرر شده، سازنده از کلید قطع دو قطب (فاز و نول) استفاده کند که در این صورت هنگام قطع کلید، فاز و نول به هیچ وجه در داخل کولر وجود نخواهد داشت و خطر برق گرفتگی کاهش می یابد.
– در استاندارد جدید کولر مقرر شده، سازنده از رله RCCB (کلید حفاظت جان) در مدار الکتریکی کولر استفاده کند که در این صورت خطر برق گرفتگی بسیار کاهش می یابد.
– سیم ارت منازل را به ترمینال سیم ارت کولر وصل کنید.
– در صورت تعویض پوشال ها دقت شود که تار هایی از پوشال از مشبک خارج نشده باشد، زیرا امکان انتقال آب روی قسمت های متحرک (پولی و تسمه) وجود دارد که باعث سوختن الکترو موتور می شود.
– هر چند وقت یکبار پمپ کولر را کنترل کنید، چون در صورت جمع شدن خرده پوشال ها اطراف محور و یا داخل محفظه پمپ احتمال سوختن آن وجود دارد.
– از ریختن آب توسط شیلنگ یا پارچ روی پوشال ها جدا خودداری کنید، چون احتمال خطر برق گرفتگی و یا سوختن الکتروموتور وجود دارد.
– هنگام سرویس کولر برای استفاده مجدد، حتما کولر خاموش باشد.
رعایت نکات فنی:
– از نصب کولر در محل هایی که امکان دسترسی برای تعویض و یا تعمیر و نگهداری قطعات و متعلقات وجود ندارد خودداری کنید، زیرا کولر باید در محلی نصب شود که امکان سرویس سالانه و یا ماهانه وجود داشته باشد.
– کولر باید در محل بیرون از منزل مانند پشت بام و بالکن نصب شود چرا که کولر های آبی صد در صد با هوای بیرون کار می کنند و برای هوادهی بیشتر باید در سه وجه کولر فضای باز وجود داشته باشد.
– در صورت امکان و طراحی منزل، کولر در بالکن نصب شود، زیرا کارایی کولر هایی که در بالکن نصب می شوند به دلیل حذف کانال های طولانی و زانویی بیشتر است.
– به علت مکش هوا توسط فن کولر، کولر نباید نزدیک لوله فاضلاب و هواکش نصب شود.
– کولر را در فاصله حداقل ۲۰ سانتیمتری از کف نصب نموده و روی پایه های لرزان و یا پرتگاه نصب نشود.
– برزنت کولر را بازبینی و در صورت پوسیدگی و یا پارگی آن را تعویض نمایید. برزنت از انتقال لرزش کولر به کانال جلوگیری می کند.
– روغندان یاتاقان کولر را با روغن مقاوم در برابر رطوبت پر کنید و در طول فصل تابستان چند بار این عمل را تکرار کنید.
– با به حرکت در آوردن سیستم حرکتی کولر (پولی و پروانه) از صحت آن اطمینان حاصل کنید.
– از عملکرد صحیح سیستم آبرسانی کولر اطمینان حاصل کنید، زیرا ممکن است در اثر افتادن ذرات پوشال در آب، منافذ آب پخش کن مسدود شده باشد.
– در هنگام راه اندازی اولیه کولر توصیه می شود در ابتدا پمپ کولر به مدت ۱۰ دقیقه روشن تا سطح پوشال ها کاملا خیس شوند.
– در صورتی که آب دارای املاح زیاد است، توصیه می شود هر دو هفته یکبار تشتک کولر تمیز شده و از آب تازه پر شود.
توصیه هایی برای صرفه جویی در مصرف انرژی:
– برای صرفه جویی و استفاده بهینه، ظرفیت کولر خود را متناسب با فضای مورد استفاده انتخاب کنید استفاده از کولر های بزرگتر هیچ سودی نداشته و فقط انرژی را تلف می کند.
– استفاده از یک سایبان ساده بر روی کولر در افزایش کارایی کولر موثر است. تا حد امکان کولر در مسیر مستقیم نور خورشید قرار نگیرد.
– با عایق کاری کانال های خارج از ساختمان، از هدر رفتن سرما در اثر تابش مستقیم خورشید به کانال ها جلوگیری می شود.
– دریچه اتاق هایی که استفاده نمی کنید را ببندید تا هوای خنک کولر به فضایی که مورد استفاده قرار می گیرد، بیشتر برسد.
– سالی یکبار پوشال ها تعویض شوند و اطمینان حاصل کنید که پوشال تمامی سطح مشبک را پر کرده است.
– کولر باید به طور تراز نصب شود بطوریکه آب به تمامی سطوح پوشال رسیده و آن ها را خیس کند تا خنکی کولر کاهش نیابد.
– برای جلوگیری از هدر رفتن آب، پس از تمیز کردن تشتک کولر و تعبیه مناسب شیر تخلیه، تشتک را از آب پر کرده و با تنظیم شناور ارتفاع سطح آب تشتک را تنظیم کرده و همه اتصالات آبرسانی را آب بندی کنید.
– کوتاهی طول کانال کشی و پیچ و خم ها در استفاده بهینه از کولر موثر است.
– برای ایجاد جریان یکنواخت هوا در منزل از دریچه های تنظیم هوا استفاده کنید.
– از کولر دارای نشان استاندارد و دارای برچسب انرژی و رتبه انرژی بالاتر استفاده کنید.
  • تخلیه آب داخل دستگاه
  • بازکردن تسمه ها
  • بستن شیرفلکه ها
  • جمع کردن شلنگ ها

اگر به یک تعمیرکار سیار کولر آبی جهت سرویس و تعمیر کولر آبی در منزل نیاز دارید، پس بدون دردسر سفارش خود را ثبت کنید تا خدماتی نظیر: تعمیر پروانه کولر آبی، تعمیر دینام کولر آبی، تعمیر موتور کولر آبی، تعویض یاتاقان کولر آبی، تعمیر پمپ کولر آبی، تعمیر شناور، کانال سازی، سیم کشی کولر، نصب سایبان کولر و … با مناسب ترین هزینه تعمیر کولر آبی دریافت کنید. تعمیر کولر آبی خزر، تعمیر کولر آبی پرتابل و تعمیر انواع کولر آبی را به متخصصین بسپارید.

عوامل موثر بر هزینه تعمیر کولر آبی

کولر آبی دارای قطعات و اجزای متعددی است. هر یک از این قطعات ممکن است دچار خرابی شوند. در این صورت هزینه تعمیر کولر آبی متناسب با خرابی قطعات تعیین می شود.

  • هزینه تعمیر موتور کولر آبی
  • هزینه تعویض پوشال کولر
  • هزینه تعویض یاتاقان کولر آبی
  • هزینه تعویض تسمه کولر آبی
  • هزینه ایاب و ذهاب و دستمزد تعمیرکار

 

 مراحل تعمیر کولر آبی

در ادامه برای شما، چگونگی مراحل تعمیر کولر آبی را آورده ایم. در صورتی که تمایل به تعمیر کولر آبی توسط خودتان دارید، این راهنما می تواند برای شما مفید واقع شود.

  1. دیواره های کولر را جدا کنید و در صورت نیاز پوشال ها را تعویض کنید. ضمنا پوشال ها باید به گونه ای توسط توری های سیمی محکم به در پوش ها بسته شوند که آب از آنها بر روی فن یا تسمه و پمپ و موتور نریزد.
  2. کف کولر را شست و شو داده و در صورت زنگ زدگی یا سوراخ شدن آن را ترمیم کنید. البته بهتر است در پایان فصل گرما و از کار انداختن کولر محل های زنگ زده را ضد زنگ زده و رنگ کاری کنید.
  3. یاتاقان های توربین و جا روغنی روی موتور را روغن کاری کنید و با دست هر دو فلکه را بچرخانید. تا مطمئن شوید که مانعی در حرکت آن ها موجود نیست.
  4. تسمه و فلکه های موتور و توربین باید در یک امتداد باشند. تا موجب لنگی و ساییدگی تسمه و لرزش نشود. در صورت ساییدگی و بریدگی تسمه آن را تعویض کنید.
  5. معمولا پمپ های آب احتیاج به روغن کاری ندارند ولی آنها را از جای خود خارج کنید. و رسوب اطراف پروانه ها را تمیز کنید، همچنین صافی آن را تمیز کرده و در جای خود قرار دهید. با پر کردن تشتک تحتانی از آب و روشن نمودن واتر پمپ اطمینان حاصل نمایید که مسیر آب در شیلنگ، سه راهه و آب پخش کن ها باز است. ناودان های پخش کننده مستقر در پوش ها را تمیز کرده تا منافذ آن ها باز شود. نحوه تنظیم شناور به گونه ای باشد که آبی از تشتک یا دریچه اطمینان سرازیر نشود.
  6. هنگام روشن کردن کولر ابتدا به مدت ده دقیقه واتر پمپ را روشن کرده تا پوشال ها خیس شوند. قبل از روشن کردن موتور اصلی کولر برای اولین بار پارچه بزرگی را خیس نموده، جلوی دریچه ها گرفته تا ذرات زنگ و گرد و خاک را به خود گرفته و محیط را کثیف نکند. در پایان فصل گرما آب تشتک را خالی کرده و روی کولر را با برزنت بپوشانید و شیر فلکه آب را بسته و حتی الامکان لوله های رابط را قطع نمایید.
مقاله دیگر :   برگزیده ای از اصطلاحات کوچه بازاری و خیابانی ایرانی قسمت 245

قیمت تعمیر کولر آبی

قیمت تعمیر کولر آبی یا هزینه تعمیرات کولر آبیبه نوع مشکل کولر آبی یا قطعات تعویض شده در صورت لزوم، بستگی دارد؛ و به طور کلی هزینه تعمیر کولر آبی، نصب کولر آبی و  بسته به تعداد خدمات متغیر است؛ ولی در حین پیشنهادقیمت تعمیر کولر آبی، متخصص قیمتی را تخمین می زند و به شما به صورت آنلاین اعلام می کند و در صورت رضایت شما از هزینه تعمیر کولر آبی و قیمت تعمیر کولر آبی، سرویسکار دست به کار می شود.

بوی بد کولر آبی

بوی بد کولر آبی می تواند دلایل مختلفی مانند کهنگی پوشال ها، باقی ماندن آب در تشتک، استفاده از روغن نامناسب برای سرویس کولر، محل نامناسب نصب کولر آبی و … داشته باشد. برای اینکه بتوانید کولری خوشبو داشته باشید، باید مرحله سرویس کردن کولر را جدی گرفته و در کنار آن از پاک کننده هایی مانند شیشه شور و وایتکس استفاده کنید.

ناودانی ها که روی دریچه کولر تعبیه شده اند، نقش بسیار مهمی در راندمان خنک کردن کولر آبی را ایفا میکنند. چرا که وظیفه رساندن آب بطور یکسان به پوشالها را دارند، و بوسیله پیچهای تنظیم که در دو طرف دریچه ها هستند، توازن رسانیدن آب به تمام قسمت های پدها را بر عهده دارند.

یکی از ضروریترین قطعات برای کولر آبی سایبان است. به دلیل اینکه اگر شما در فصلهای گرم سال سقف کولرهایی که سایبان ندارند را مشاهده و لمس کنید حرارت بسیار بالایی دارند و این امر موجب اتلاف انرژی و در برخی موارد باعث سوختن دینام کولر میشود.

این سوختگی بخاطر این است که فاصله سقف کولر تا دینام بسیار کم است و حرارت بیش از حد سقف باعث سوختن دینام میشود.

پد های پوشالی و سلولزی

در برخی از کولرهای آبی پد پوشالی و در بعضی پد سلولزی استفاده میشود.

پدهای سلولزی نسبت به پدهای پوشالی از راندمان خنکی بیشتری برخوردارند و نیز کولرهای سلولزی خصوصاً در شهرهای آلوده ای مثل تهران به علت فیلتر کردن هوا برای سلامتی افراد بسیار مهمند.

ولی از لحاظ قیمت در موقع خرید و تعویض پدها، کولرهای پوشالی به لحاظ اقتصادی به صرفه تر هستند.

شناور کولر

شناور در کولر آبی وظیفه تنظیم آب کف کولر (تشتک) را دارد. اگر سطح آب کم باشد موجب نرسیدن آب به پدها و خنک نکردن کولر میشود و اگر بیش از حد زیاد باشد آب تشتک از زیرآب سرریز میشود. به همین دلیل باید شناوری مناسب برای کولر نصب کنیم.

هر چه میزان آب تشتک (کف کولر) بیشتر باشد هم پمپاژ آب بهتر انجام میشود هم کولر خنک تر میشود. البته نباید به حدی باشد که سرازیر شود.

توربین

توربین (فن) کولرآبی یکی دیگر از اجزاء بسیار مهم آن میباشد که اگر توسط شرکتهای غیر استاندارد و نامعتبر تولید شده باشد چون به بالانس بودن آن توجه نمیکنند، باعث لرزش کولر، مستهلک شدن آن و ایجاد صدا های نا متعارف برای مصرف کننده میشود.

خنک نکردن کولر آبی

یکی از دلایل خنک نبودن کولر، نبود آب یا کمبود آب در داخل کفی است که اگر این آب از مقدار استاندارد کمتر شود، دیگر پمپ توان خیس کردن پوشال ها را ندارد. همچنین خرابی پمپ آب نیز مانع از انتقال آب شده و کولر به خوبی محیط را خنک خواهد کرد. اگر پارچه برزنتی کولر هم دچار پارگی شده باشد باد کولر به هدر رفته و به داخل کانال وارد نمی شود.

پوسیدگی و سوراخ شدن کفی کولر آبی

وجود املاح در آب در تماس با بدنه فلزی کولر آبی، باعث زنگ زدگی و پوسیدگی کف کولر می شود. راه حل این مشکل عایق کردن کولر آبی است.

کولر آبی یک سیستم سرمایشی است که عموما در بسیاری از منازل و ساختمان ها کاربرد دارد. کوچک ترین اختلال در عملکرد کولر آبی یک هشدار جدی برای خرابی های بزرگتر و بیشتر است. اگر به این هشدارها و خرابی های کوچک توجه نکنیم و به موقع به تعمیرکار کولر با تجربه جهت تعمیرات کولر آبی نشان ندهیم کولر آبی دچار خرابی های بزرگ تری در فصل گرما می شود و در نتیجه تا زمان تعمیر کامل کولر آبی و یا خرید کولر آبی جدید، مجبور به تحمل چند ساعته یا حتی چند روزه گرما خواهید شد.

سوختن پمپ آب کولر آبی

عدم روغن کاری به موقع، گرفتگی در مسیر رسیدن آب به پمپ و کثیف بودن پوشال ها از دلایل مهم سوختن پمپ است. با سرویس به موقع کولر آبی می توانید درون کولر را به خوبی تمیز کنید. همیشه توجه داشته باشید که واتر پمپ در سبد مخصوص خود قرار گرفته باشد تا جرم و اجسام خارجی وارد آن نشود.

کولر آبی

عیب یابی کولر آبی توسط تعمیرکار کولر آبی

در برخی مواقع، روی دادن مواردی جزئی می تواند منجر به از کار افتادن کولر آبی شود. در ادامه به بررسی علل رایج این موارد (عیب یابی کولر آبی) پرداخته ایم.

 

کلیدهای پمپ آب و موتور وصل هستند؛ اما کولر آبی کار نمی کند:

  • برق شبکه قطع است.
  • موتور یا پمپ آب امکان دارد معیوب باشند.

 

کولر آبی کار می کند؛ کولر باد گرم می زند:

  • پمپ آب کار نمی کند
  • کلید پمپ آب قطع است.
  • اتصالات پمپ آب دچار قطعی شده است.
  • مسیر آبرسانی پمپ آب مسدود شده است.
  • تنظیم شناور تغییر کرده است.
  • شیلنگ آب از پایه پمپ آب یا سه راهی جدا شده است.
  • منافذ ناودان های درپوش مسدود است.

با وجود سالم بودن پمپ آب و موتور، کولر آبی هوادهی مطلوب را ندارد:

  • دریچه­ های ورودی کولر نیمه باز یا بسته باشند.
  • تسمه کولر از تنظیم خارج شده است.

 

موتور کولر روشن است؛ اما چرخش ندارد:

  • پولی پروانه و موتور در یک امتداد نیستند.
  • سیم پیچ راه انداز یا سیم پیچی های دور تند خراب شده است.
  • تسمه کولر سفت بسته شده است.

 

کولر آبی با سر و صدا زیادی کار می کند:

  • یاتاقان های موتور یا یاتاقان های پروانه معیوب شده اند.
  • یاتاقان ها به درستی روغن کاری نشده اند.
  • پیچ یاتاقان های دو سر محور پروانه شل شده است.
  • تسمه کولر تنظیم نیست.
  • موتور کولر نیم سوز شده است.

 

موتور فن کولر آبی روشن نمی شود

در این زمان اولین کار بررسی برق موتور کولر آبی است که باید چک شود برق رسانی به موتور به درستی انجام می شود.

در صورتیکه سیم فاز در کلید کولر آبی قطع باشد و یا نول از اتصال خارج شده باشد، برق نمی رسد که باید سیم پیچی برق موتور درست شود. ولی اگر در کلید، برق 220 ولت وجود داشت مشکل از موتور کولر آبی است که باید موتور بررسی گردد. ممکن است موتور سوخته باشد یا قطعی داشته باشد.

پاره شدن تسمه کولر آبی

بیش از اندازه سفت بستن و یا شل بستن تسمه کولر و همچنین فرسوده شدن آن از عمده دلایل پاره شدن تمسه است. هر زمان صدای نامتعارفی از کولر به گوش رسید در ابتدا تسمه را چک کنید.

 

تعمیر کولر آبی شهران

۲-دریچه های کولر آبی

در سه طرف بدنه کولر دریچه های مشبک قرار دارند و داخل این دریچه ها را پوشال می بندند. در صورتی که روی سطح دریچه ها رسوب مشاهده کردید، با فرچه آن ها را تمیز کنید. وجود رسوب مانع از جریان هوا ب داخل کولر می شود.

۳- پوشال کولر آبی

رشته های کوتاه و نازک چوبی که در بسته های توری قرار می گیرند و روی دریچه ها بسته می شوند پوشال نام دارند. با خیس شدن این پوشال ها، بادی که از چرخش پروانه تولید می شود، خنک شده و فضای خانه لطیف و مرطوب می کند.

تعویض پوشال باید هر دوسال یکبار انجام شود. همچنین در زمان سرویس کولر، باید پوشال ها را بشویید تا مانع از تجمع آلودگی، قارچ و میکروب شود. هرچه پوشال ها سالم تر، تمیزتر و مرطوب تر باشند، فشار کمتری به موتور کولر وارد می شود. در انتخاب پوشال باید دقت شود تا ابعاد آن با سایز کولر یکی باشد.