آموزش چندین نوع غذای مخصوص گیاهخواران [قسمت چهارم و پایانی]

بیشتر ما تصور می کنیم که یه فرد گیاهخوار از نصف لذتای دنیا مثل خوردن شیشلیک، همبرگرهای آبدار، استیک یا حتی قرمه سبزی بی نصیبه. اما اشتباه نکنین. شاید فردی که رژیم گیاه‌خواری رو انتخاب کرده گوشت گوسفند، گوساله، مرغ یا ماهی نخورد، اما غذاهای بسیاری واسه انتخاب داره که از سلامت و غیرمضر بودن تقریبا همه اونا مطمئنه.

وگان بودن به معنی این نیس که فقط کلم و سبزی و هویج بخوریم، بلکه با حبوبات، سویا، شکلای جور واجور سبزیجات و میوه ها هم میشه غذاهایی پخت که بسیار خوشمزه و خوش‌خوراک هستن.

در این جا بد نیس اشاره کنیم که تخم مرغ جزء جدانشدنی کوکوهاست. پس، اگه در رژیم گیاهخواری که انتخاب کردین، نمی تونین از تخم مرغ استفاده کنین، نگران نباشین. می تونین از قالبایی که در پخت و پز استفاده می شه با آبپز کردن کوکو با آردهای سفید و سوخاری واسه ساختن کوکو استفاده کنین.

در همین زمینه، به خاطر آشنایی با روش جفت و جور بعضی از غذاهای گیاهی، پیشنهاد می کنیم تا در ادامه با ما همراه باشین.

بادمجان شکم پر، مخصوص گیاهخوارها

مواد لازم (۴ نفر)

  • ۲ عدد بادمجان دلمه ای بزرگ
  • روغن زیتون

  • نصف قاشق چایخوری نمک

  • نصف قاشق چایخوری فلفل مشکی

  • ¼ پیمانه پیاز خرد شده
  • ۳ حبه سیر رنده شده

  • نصف پیمانه بلغور (یا کوینولا)

  • ۱ پیمانه آب سبزیجات

 

  • ۱ پیمانه پنیر موزارلای مخصوص گیاهخوارها

 

  • ۱ پیمانه سس مارینارا

روش درست کردن

  • فر رو با دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد روشن کنین.

    • بادمجانا رو از وسط دو نیم کرده و شکم اونا رو خالی کنین.
    • اونا رو درون سینی فر بچینید. روشون روغن زیتون، نمک و فلفل مشکی بریزین و به مدت ۱۰ دقیقه درون فر بپزید.
    • درون قابلمه، یه قاشق چایخوری روغن زیتون رو روی حرارت ملایم داغ کنین. پیاز رو اضافه کنین و تفت بدین تا طلایی شن.

  • سیر و بلغور رو اضافه و هم بزنین.
  • بعد آب سبزیجات رو اضافه کنین. در قابلمه رو بذارین تا مخلوط حدود ۱۵ دقیقه بجوشن.
  • بعد مواد به دست اومده رو درون شکم بادمجانا بریزین.
  • روی اونا پنیر موزارلا ریخته و در آخر سس مارینارا (گوجه فرنگی) اضافه کنین.
  • بادمجانا رو به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر بذارین تا پنیرها به طور کامل آب شن.
ناگت سبزیجات
مواد لازم (۴ – ۲ نفر)

  • پوره سیب زمینی: یک و نیم پیمانه

  • پودر سوخاری: نصف پیمانه

  • اسفناج پخته و خرد شده: یه سوم پیمانه

  • روغن سرخ کردنی

 

 

  • نمک: یه چهارم قاشق چایخوری

 

  • فلفل مشکی: به مقدار لازم

 

روش درست کردن

  1. فر رو با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنین. درون ظرف مخصوص پخت، لایه ای از فویل آلومینیومی قرار داده، روی اونو کمی روغن اسپری کرده و کنار بذارین.
  2. درون یه بشقاب با به کار گیری یه چنگال، پودر سوخاری رو با یه چهارم قاشق چای خوری نمک خوب مخلوط کنین و اونو کنار بذارین.
  3. درون کاسه ای متوسط، سیب زمینی و اسفناج رو با هم مخلوط کرده، نمک و فلفل رو به اون اضافه کنین بعد با دست از مخلوط به اندازه یه لقمه، یه لقمه ورداشته و اونا رو به شکل توپ درآورده بعد درون مخلوط پودر سوخاری و نمک بغلطانید.
  4. ناگتا رو به ظرفی که از قبل آماده کردین منتقل کرده و کمی اونا رو به روغن آغشته کنین. بعد به مدت ۱۰ دقیقه اونا رو بپزید.

کشک بادمجان

مواد لازم: (واسه ۴ نفر)
  • بادمجان / ۲ عدد (۴۰۰ گرم)

 

  • جوونه گندم / نیم پیمانه (۶۰ گرم)

 

  • مغز گردو / (۱۰۰ گرم)

 

    • گوجه فرنگی / ۵ عدد (۵۰۰ گرم)

 

  • کدو / ۱ عدد (۱۰۰ گرم)

  • سیر / ۳ عدد (۱۵ گرم)

  • کشک گیاهی / نیم پیمانه

 

  • نعناع خشک / ۲ قاشق غذاخوری

 

 

    • روغن کنجد / ۲ قاشق غذاخوری

 

  • نمک (ً نمک دریا) / ۱ قاشق چایخوری
  • فلفل / نیم قاشق چایخوری

  • زردچوبه / نیم قاشق چایخوری
  • دارچین / نیم قاشق چایخوری

 

  • زنجبیل / نیم قاشق چایخوری

 

روش درست کردن
  1. جوونه گندم رو چرخ کرده، مغز گردو رو به صورت پودر در آورده، بادمجان و کدو رو رنده کنین، گوجه فرنگی و سیر رو در مخلوط کن مخلوط کرده، بعد مواد رو ترکیب کنین و کشک گیاهی، روغن کنجد و اودیه ها رو به بقیه مواد اضافه کرده و در ظرف بریزین. بعد روغن کنجد و نعناع خشک رو با هم مخلوط کرده، جهت تزئین روی کشک بادمجان بریزین.
  2. توجه کنین که کشک گیاهی هم به صورت زیر جفت و جور می شه:
  3. حدود یه پیمانه (۹۰ گرم) پودر مغز گردو رو با یه قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه و مقداری نمک (دریا) در مخلوط کن ریخته و آب رو کم کم به اون اضافه کنین تا خمیر سفتی به دست بیاد، بعد اونو در یخچال بذارین.

دیپ لوبیا سفید و بادمجان

مواد لازم (۴ نفر)

  • ۱ عدد بادمجان متوسط
  • ۱ عدد فلفل دلمه ای قرمز

 

  • ۶ قاشق غذاخوری روغن زیتون

 

  • ۱ قوطی کنسرو لوبیا سفید
  • ۲ حبه سیر

  • یه سوم پیمانه جعفری

  • ۳ قاشق غذاخوری آب لیموترش

  • نصف قاشق چایخوری نمک
  • نصف قاشق چایخوری فلفل مشکی

  • نصف قاشق چایخوری پرک فلفل قرمز
روش درست کردن

  • فر رو با دمای ۲۳۰ درجه سانتی گراد روشن کنین.

    • بادمجان و فلفل دلمه ای رو ریز خرد کرده و اونا رو درون سینی فر بچینید.
  • روی اونا روغن زیتون، نمک و فلفل مشکی بریزین.
  • سبزیجات رو به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه درون فر کباب کنین تا به طور کامل طلایی شن.
  • سبزیجات پخته شده رو به همراه لوبیا، سیر، جعفری، آب لیموترش و ادویه درون غذاساز بریزین. اونا رو تا وقتی هم بزنین که به طور کامل نرم و یکدست شن.
  • مخلوط به دست اومده رو درون کاسه ریخته و به همراه سبزیجات خرد شده، کراکر یا نون پیتا سرو کنین.
  • این دیپ رو می تونین درون ظرف در بسته به مدت بیشترین حد ۴ روز در یخچال نگهداری کنین.

سالاد الویه

مواد لازم (واسه ۴ نفر)

  • جوونه گندم / ۲ پیمانه (۲۴۰ گرم)
  • مغز گردو / (۵۰ گرم)

 

  • ارده / نیم پیمانه

 

  • قارچ / (۷۰ گرم)
  • هویج / ۱ عدد (۸۰ گرم)

  • فلفل دلمه ای سبز / ۱ عدد (۱۰۰ گرم)

 

  • کدو / ۲ عدد (۲۰۰ گرم)

 

 

  • آب / ۲ قاشق غذاخوری

 

  • روغن کنجد / ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک (ً نمک دریا) / ۱ قاشق چایخوری

  • فلفل / نیم قاشق چایخوری

  • زردچوبه / نیم قاشق چایخوری

  • دارچین / نیم قاشق چایخوری

  • زنجبیل / نیم قاشق چایخوری

روش درست کردن

  1. جوونه گندم رو چرخ کرده، مغز گردو رو به صورت پودر در آورده و در ظرفی ریخته با روغن کنجد مخلوط کنین.
  2. بعد اودیه ها رو در آب حل کرده و با ارده به مواد اضافه کنین.
  3. بعد از ورز دادن، هویج و کدو رو به صورت رشته ای در آورده به اون اضافه و دوبارهً ورز بدین تا مواد خوب با هم مخلوط شن و در آخر قارچ و فلفل دلمه ای رو که نگینی خُرد کردین با مواد قبلی ترکیب کنین.
کتلت جعفری و سویا

مواد لازم

 

  • سویای ریز: ۴۰۰ گرم

 

  • سیب زمینی آب پز شده: ۶۰۰ گرم

 

  • تخم مرغ: ۳ عدد

 

  • جعفری خرد شده: ۱۰۰ گرم
  • گشنیز: ۳۰ گرم

  • پودر سیر: در صورت دلخواه

 

  • آرد سوخاری: به اندازه لازم

 

  • پیاز: ۱ عدد
  • روغن و ادویه: به مقدار لازم
روش درست کردن:
  1. سویا رو واسه چند ساعت در آب خیس کنین و بعد در تنظیف بریزین تا آب اون به طور کاملً گرفته شه در ظرف مناسب پیاز رو رنده کنین و سیب زمینی، جعفری و گشنیز رو اضافه کنین.
  2. تخم مرغ، ادویه و آرد سوخاری رو به مواد اضافه کنین و خوب هم بزنین. طوری که مواد به طور کاملً با هم مخلوط و یکدست شه.
    (در صورت نیاز میشه سویا رو همراه سیب زمینی و پیاز چرخ کرد و آب اضافه اونو جدا کرد.)
  3. در تابه ای مناسب روغن رو داغ کنین و از مخلوط مواد وردارین و به صورت گلوله دربیارین و در آرد سوخاری بغلتانید دو طرف اونو داخل تابه سرخ کنین.
پلو قارچ با ریحان

مواد لازم (۲ نفر)

  • برنج: ۲ پیمانه
  • قارچ :۱ پیمانه
  • سیر: ۱ حبه، ریز شده

  • فلفل سبز یا قرمز: ۱ تا ۲ عدد، ریز شده

  • پیاز: ۱ عدد، کوچیک و ریز شده

  • فلفل دلمه سبز: ۱ عدد کوچیک و خرد شده

  • سویا سس: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

  • لوبیا سبز پخته: ۴ تا ۵ عدد، بلند خرد شده
  • برگ تازه ریحان: ۱۵ عدد
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
روش درست کردن

تو یه تابه مقداری روغن ریخته و پیاز رو به اون اضافه کنین. تفت بدین تا نرم شده ولی رنگ اون عوض نشه.سیر و فلفل ریز شده رو اضافه کنین و تفت بدین تا رنگ سیر کمی عوض شه.

لوبیا سبز، فلفل دلمه و قارچای دو نیم شده یا چهار قاچ شده رو اضافه و با گرما ملایم تفت بدین تا وقتی قارچا نرم شن. نمک، فلفل و سویا سس رو هم اضافه کنین و در آخر برگای ریحان رو اضافه کرده و شعله رو خاموش کنین.

برنج رو به روش دلخواه خود پخته و دم کنین. برنج رو در ظرف یا دیس مورد نظر کشیده، مخلوط قارچ رو روی برنج بدین و سرو کنین.

رولت سبزیجات

 

مواد لازم واسه (۶- ۴ نفر)

 

 

  • کره پاستوریزه :۶۰ گرم

 

  • تره فرنگی:۱ ساقه متوسط

  • سیر: ۲ حبه

  • آرد سفید گندم: یه سوم پیمانه (۴۰گرم)

 

 

  • شیر پاستوریزه: ۱ پیمانه (۱۵۰گرم)

 

  • تخم مرغ: ۴ عدد

 

  • پنیر پارمزان رنده شده: ۲ قاشق غذاخوری

  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

واسه داخل رولت:

  • پنیر پارمزان رنده شده: ۱۰۰ گرم

  • کنسرو ذرت: ۱۵۰ گرم (۱پیمانه)

 

  • پیازچه خرد شده: یه سوم پیمانه

 

  • پنیرخامه ای پاستوریزه: ۵۰ گرم

روش درست کردن:

  1. سینی یا ظرف مخصوص فر به ابعاد ۳۰× ۲۵ سانتی متر رو چرب کرده یا داخل اون کاغذ روغنی بذارین و روی اونو چرب کنین. سیر و تره فرنگی رو ریز خرد کنین و همراه با ۳۰ گرم کره به مدت ۵- ۴ دقیقه با گرما متوسط تفت بدین تا تره فرنگی نرم شه.
  2. بعد بقیه کره رو ذوب کنین. آرد رو به اون اضافه کنین و با گرما ملایم کمی تفت بدین تا خامی آرد گرفته شه.
    به مخلوط کره و آرد، شیر رو کم کم اضافه کنین و مرتب هم بزنین تا مخلوط یه دستی به دست بیاد و غلیظ شه.
  3. زرده و سفیده تخم مرغا رو جدا کنین. بعد زرده تخم مرغ، مخلوط تره فرنگی و سیر، نمک و فلفل رو به مخلوط فوق اضافه کنین. مواد رو به یه ظرف بزرگ انتقال بدین.
  4. سفیده تخم مرغ رو با همزن برقی بزنین تا فرم بگیره.
    بعد سفیده رو به مخلوط بالا اضافه و خوب مخلوط کنین.
  5. فر رو از قبل با گرما ۴۰۰ درجه سانتی گراد گرم کنین. مواد آماده شده رو در سینی بریزین و سطح اونو صاف کنین. حال رولت (مواد مخلوط شده) رو در طبقه وسط فر به مدت ۱۵- ۱۲ دقیقه گرما بدین تا پف کنه و سطح اون طلایی شه.
  6. ۱۱ قاشق غذاخوری پنیر پارمزان رنده شده رو به طور یکنواخت روی کاغذ روغنی پخش کنین و رولت رو روی کاغذ برگردونین (اگه واسه کف رولت از کاغذ روغنی استفاده کردین کاغذ رو جدا کنین).
  7. مخلوط پیازچه خرد شده، ذرت و پنیر خامه ای و پنیر پارمزان رو روی رولت بریزین و رولت رو سفت بپیچید و گرم سرو کنین.

املت گوجه فرنگی

مواد لازم (واسه ۳ نفر)

 

  • جوونه گندم / ۲ پیمانه (۲۴۰ گرم)

 

  • مغز گردو / (۶۰ گرم)
  • گوجه فرنگی / (۱ کیلوگرم)

 

  • سیر / ۳ حبه (۱۵ گرم)

 

 

    1. روغن کنجد / ۳ قاشق غذاخوری

 

 

    1. نمک (ً نمک دریا) / ۱ قاشق چایخوری

 

 

 

  • فلفل / نیم قاشق چایخوری

 

  • زنجبیل / نیم قاشق چایخوری

 

روش درست کردن
  1. جوونه گندم رو چرخ و مغز گردو رو پودر کنین، بعد گوجه فرنگیا، روغن کنجد، سیر و اودیه ها رو در مخلوط کن ریخته، خوب مخلوط کرده و با جوونه گندم و مغز گردو ترکیب کنین.

 

مینی برگر سویا

 

مواد لازم

  • سویا: ۲۰۰ گرم

  • پیاز: ۲ عدد

  • جعفری و شید خرد شده ۱ پیمانه
  • تخم مرغ ۲ عدد

  • آرد سفید ۲ قاشق غذاخوری

  • آرد سوخاری ۱ قاشق غذاخوری

  • سماق ۱ قاشق غذاخوری

  • زعفران اماده ۱ قاشق غذاخوری

  • نمک و فلفل به مقدار لازم

روش درست کردن

  1. سویا رو نیم تا یه ساعت در اب ولرم خیس کنین و پس از این مدت خوب ابکشی کنین.
  2. بعد با ۱ عدد پیاز ، سماق و نمک و فلفل چند بار چرخ کنین تا خوب مخلوط و یکدست شن. درون مخلوط اماده ۱ عدد پیاز باقیمونده رو رنده کنین و با دست به طور کامل ورز بدین.
  3. تخم مرغا رو شکسته و  اون بشکنید و با دست دوباره ورز بدین تا مواد خوب ترکیب شن، آرد سوخاری، آرد سفید، جعفری و شید ساطوری شده و زعفران دم کرده رو هم اضافه کنین و حدود ۱۵ دقیقه کامل مخلوط رو ورز بدین تا مواد حالت چسبندگی پیدا کنن.
  4. به اندازه یه گردو از مخلوط وردارین و اونو به ضخامت بیشترین حد ۱ سانتیمتر در کف دستتون صاف کنین و داخل روغن و با گرما بسیار ملایم هر دو روی اونو سرخ کنین.
  5. دقت کنین که در زمان سرخ کردن مینی برگرا گرما زیر تابه بسیار ملایم باشه چون به دلیل به کار گیری آرد سوخاری مینی برگرها زود میسوزند.

 

 

کباب سبزیجات مخصوص

 

مواد لازم

 

  • کدو سبز ۲ عدد

  • پیاز ۱ عدد

  • قارچ دکمه ای ۲۵۰ گرم

  • فلفل دلمه ای ۱ عدد

 

  • روغن زیتون یا مایع ۲ قاشق غذاخوری

 

 

  • سیر ۳ حبه

 

  • پودر فلفل قرمز ۱/۴ قاشق چایخوری

 

 

    • پودر گشنیز ۱ قاشق چایخوری . پودر زیره سبز ۱/۴ قاشق چایخوری

  • آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری

    • جعفری و گشنیز خرد شده از هر کدوم ۲ قاشق غذاخوری
  • سرکه سفید و نمک مقدار لازم

روش درست کردن

  • واسه جفت و جور سس مخصوص کباب اول روغن زیتون، پودر زیره، پودر گشنیز، آبلیمو، سیر و پودر فلفل قرمز رو داخل میکسر بریزین. نمک و چند قاشق سرکه اضافه کنین و بزنین تا سس یکدست شه.
    در آخر جعفری و گشنیز خرد شده رو به سس اضافه کنین و کمی هم بزنین.
  • کدو سبز رو حلقه ای خرد کنین، فلفل دلمه ای و پیاز رو هم بزرگ خرد کنین؛ سبزیجات خرد شده رو به همراه قارچ داخل کیسه فریزر بریزین و سس رو اضافه کنین. با تکون دادن سبزیجات رو به سس اغشته کنین، در کیسه رو ببندین و دست کم به مدت ۴ ساعت داخل یخچال بذارین تا سبزیجات مزه دار شن.
  • سیخای چوبی رو نیم ساعت در آب خیس بدین، سبزیجات رو به سیخای چوبی بکشین بعد داخل سینی فر که چرب کردین بذارین، گریل بالا رو روشن کنین و هر چند دقیقه بچرخونین تا سبزیجات کبابی و نرم شن بعد سرو کنین.

شیرینی رولت

مواد لازم

  • خرما (یه کیلوگرم)
  • ارده (۱۵۰ گرم)

  • مغز گردو (۷۰ گرم)
  • کنجد (۷۰ گرم)

  • آرد سبوس دار (۸۰ گرم)

  • آب (نیم پیمانه)
  • پودر نارگیل (به مقدار لازم)

  • کشمش (به اندازه دلخواه)
روش درست کردن
  1. هسته خرماها رو گرفته و چرخ کنین، بعد ارده رو به اون اضافه کرده و با کمی آرد اونو ورز بدین.
  2. ۱۰ ساعت اونو کنار گذاشته، بعد روی تخته با وردنه اونو با ضخامت نیم سانت پهن کرده تا به شکل مستطیل در بیاد.
  3. در مخلوط کن یا غذاساز آب رو ریخته، مابقی آرد رو کم کم به اون اضافه کرده، بعد کنجد رو به اون اضافه کنین تا خمیر تقریباً سفتی به دست بیاد.
  4. بعد اونو روی خمیر بمالید و مغز گردو و کشمشا رو به صورت قطعات نگینی خُرد کرده روی اون چیده، خمیر خرمایی رو از یه طرف لوله کرده و همیشه پودر نارگیل روی اون بپاشید تا به تخته نچسبد و اونو به شکل رولت در بیارین و روی سینی چیده در یخچال بذارین.
  5. بعد از ۲۴ ساعت رولت رو از یخچال در آورده به قطعات یه یا دو سانتیمتری ببرین.
مقاله دیگر :   لوکس‌ترین آپارتمان‌های فرشته را روی دیوار ببینید